shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ангел Петричев изнесе урок в Езиковата
20 March 2015

При огромен интерес от страна на учениците в препълнената актова зала на Езиковата гимназия вчера бе посрещнат изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев. Интересът се пораждаше от това, че учениците ще могат да чуят думи от ръководител на един успешен проект, какъвто несъмнено е „Лудогорец”.

20_03_2015_u4itel-1.jpg20_03_2015_u4itel-2.jpg

Темите на дискусията бяха агресията, насилието, расизмът сред младите хора и как спортът им помага да ги преодоляват, както и темите за феърплея и милосърдието.

Интересно беше да чуем дали г-н Петричев се смята за успял човек и въобще възможно ли е да има неуспешен изпълнителен директор на успешен проект, както и обратното...

В началото директорът на гимназията Пейчо Георгиев представи накратко Ангел Петричев, като му подари вратовръзка и значка с логото на гимназията. След което веднага последваха спонтанните думи на Петричев: „Аз съм от ГПЧЕ”. Окончателно се разтопиха и малките ледени късчета в срещата и се започна разговор, за който всеки класен ръководител може да си мечтае! Разговор откровен, разговор между приятели! Разговор, който е трудно да бъде преразказан, но могат да се формулират обобщенията:

- Публиката на „Лудогорец” е възпитана и интелигентна, принос за това имат и учениците от ГПЧЕ.

- Агресията е присъща на примитивните хора, каквито феновете на „Лудогорец“ не са.

- Освен бизнеспроект „Лудогорец“ е едно голямо задружно семейство, в което грижата за възпитанието и моралния облик на членовете му е важна задача.

- Чувството за дисциплина, ред, взаимопомощ и спазване на правилата винаги е по-добре развито в хората, занимаващи се със спорт.

- Без упорит труд успехът е немислим!

- Благотворителните кампании и жестове от страна на учениците на гимназията и от футболистите на „Лудогорец” е голямата тема която ги обединява! Младите хора имат очи, уши и сърце за болката и страданието и помагат безкористно.

В разговора се включиха много ученици. Изказваха мнения, задаваха въпроси, правиха предложения. Едно от тях е преди всеки отговорен мач да се провеждат срещи „Лудогорец” - ГПЧЕ /за кадем, защото след последната среща преди няколко дни последва страхотната игра и разгромен резултат с „Литекс”/. Гимназистите изразиха и желанието си да срещнат с автора на успешния проект и собственик на клуба Кирил Домусчиев.

Разговорът продължи повече от час и с времето на госта ни направо бе злоупотребено в добрия смисъл на думата, но какво да се прави - липсваше съдия да свири край на срещата.

„Децата не учат от хора, които не харесват“, казват педагозите. Повече от очевидно е, че учениците от ГПЧЕ участваха в много ценен урок, научиха важни неща и... харесаха Ангел Петричев.


Пресцентър на ГПЧЕ