shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
„Лудогорец“ – ГПЧЕ, репортаж от една приятелска среща
18 March 2015

 

15 март 2015 година - един прекрасен ден. И не защото е неделя, а защото учениците от ГПЧЕ имаха възможност да се срещнат, да разговарят, да си правят снимки, да получат автографи от всички футболисти на „Лудогорец“. Всичко това бе предварително подготвено и договорено между изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев и учителя по история в Езиковата гимназия на Разград Румяна Раденкова.

18_03_2015_ezikova-1.jpg

В 10.30 часа пред магазин „Лидъл“ започнаха да се събират ученици и учители от гимназията. Дори започналият и постепенно усилващ се дъжд не помрачи доброто настроение на увеличаващата се група. Отправихме се към „Гнездо на орли”, където в 11.00 часа се очакваше да започне възстановителната подготовка на Орлите. Влязохме в тренировъчната база с вълнение и в очакване да се появят футболистите.

18_03_2015_ezikova-4.jpgВ 11.10 часа от тунела се показаха първите от тях. Последваха бурни ръкопляскания и одобрителни възгласи от нашата група, броят на която бе вече около 100 души.

Футболистите излязоха на зеления терен и се строиха да посрещнат треньорското ръководство, начело с Георги Дерменджиев. В очевидно добро настроение треньорите поздравиха футболистите, а Георги Дерменджиев ги информира, че половин час днес те са на разположение на учениците от Езиковата гимназия в Разград. Новината бе посрещната с одобрителни усмивки и точно след 20 секунди всеки футболист бе обграден от ученици.

Бяха проведени много интервюта, бяха направени много снимки, бяха раздадени много автографи. Най-запалените фенове от учениците /момичета и момчета/ бързо се облякоха в червени спортни екипи с готовност да проведат кратка контрола с шампионите. До такава обаче не се стигна и правилно, защото какво би станало ако „Лудогорец“ падне в контрола от Езиковата и то преди важния мач с „Литекс“?...

Все пак бяха разменени приятелски пасове и накрая бе направена обща снимка, от която ясно се вижда , че всички са доволни.

18_03_2015_ezikova-2.jpgПолучи се страхотен празник. Звездите на „Лудогорец“ всъщност се оказаха едни нормални, приятни, общителни момчета, които с готовност и настроение общуваха с учениците.

Неочаквано се появи една бивша ученичка на гимназията - Венера, и след прегръдките с учителката си по английски език Татяна Байчева се оказа, че тя всъщност вече се намира...в прегръдките на вратаря Владо Стоянов. С една дума - чакаме наследникът на Владо да стане ученик в ГПЧЕ!

Освен това има ученици от ГПЧЕ, които са футболисти в „Лудогорец“. При това положение е ясно, че в отношенията Езикова гимназия - футболен клуб „Лудогорец“ има голям потенциал.

А треньорът Георги Дерменджиев си изглежда така, както го дават по телевизиите – с академично излъчване, спокоен, уравновесен, внимателен. Говори тихо, но гласът му се чува навсякъде. Очевидно е професионалист и не са му нужни компесаторни механизми като крясъци, нервност, избухвания - неща, необходими на комплексираните и недобре подготвени хора. Прилича малко на един строг и авторитетен учител, който владее добре класа си и е логично резултатите да са отлични. Един негов жест и тренировката започна.

Отстрани и за неспециалиста става ясно , че „Лудогорец“ е една добре смазана машина, в която всяка част знае къде, какво и как го прави!

И това не е краят. Предстои среща в ГПЧЕ на ученици от гимназията с изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев на 19 март в Актова зала на гимназията. Темите, по които ще се дискутира, са агресията, насилието сред младите хора и как спортът им помага да преодоляват проблеми, както и темите за феърплея и милосърдието .

Силно се надяваме и на една среща с президента на клуба Кирил Домусчиев!

След всичко, което видяхме, можем да кажем: ето затова е добър и силен „Лудогорец“ - Разград...


Пресцентър на ГПЧЕ