shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Ученик от Разград с награда за макет на Часовниковата кула
13 March 2015

Третокласникът Никита Стефанов от ОУ „Васил Левски“ в Разград спечели награда от Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“.

Изданието се организира за четвърта поредна година от Общинския детски комплекс във Варна и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.


13_03_2015_maket_5.jpg13_03_2015_maket_2.jpgЦелта на конкурса е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението.

В тазгодишното издание на тема „Часовникови кули“ се включиха участници от 32 населени места в страната. Те представиха 109 макети, изработени от различни материали – хартия, строителни елементи, зърнени храни, шума от царевица и други природни материали.

Победителите в четирите категории на конкурса бяха наградени на официална церемония във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Никита Стефанов заслужи поощрителна награда в първа възрастова група за изработения от него макет на Часовниковата кула в Разград. Талантливото момче получи авторски плакет и диплом за участието си в националния конкурс.

 

Антония ДИМИТРОВА