shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Гергана Стоянова – първа по спелуване в ОУ „Левски“
11 March 2015

Шестокласничката Гергана Стоянова от ОУ„Васил Левски“ в Разград се класира на първо място в училищния кръг на Националното състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“. Втори в надпреварата стана петокласникът Божидар Драганов, който също показа отлични езикови познания.


11_03_2015_speluvane_17.jpgВ състезанието участваха общо тридесет ученици от 9 до 14-годишна възраст. Те произнасяха буква по буква английски думи, които им задава американката Блейн Карпър, доброволка в Корпуса на мира и преподавател в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Децата получаваха помощ при превода на думите от учителката по английски език в ОУ „Васил Левски“ Цветанка Пенчева.

Състезанието беше изключително оспорвано, дори предварително подготвените 500 думи свършиха и журито задава на участниците непознати думи. Двамата финалисти станаха ясни едва след шестнадесетия кръг на надпреварата. В края на турнира всички състезатели получиха специални грамоти, тетрадки-речници и жълти шапки с логото на организаторите на образователната инициатива.

Първенците Гергана и Божидар ще участват в регионалното състезание „Spelling Bee“ , което ще се проведе на 18 април в Русе. При добро представяне имат шанса да се класират за националния кръг на 10 май в София, когато ще се определи шампионът на България.

Антония ДИМИТРОВА


В ОУ „Тургенев“ излъчиха победители в „Spelling Bee“


11_03_2015_spell2.jpgОУ „Иван Тургенев“ в Разград за първа година се включи в Националното състезание по правопис на английски език „Spelling bee“.

26 ученици от четвърти до седми клас демонстрираха своите знания пред компетентно жури, съставено от Шилийн Хамилтън – преподавател от Кабината и учители по английски език от разрадското училище.

Първо място зае Александра Мирославова Филипова от VI „а“ клас, а на второ се класира Станимира Начева Начева от V „б“ клас. Двете момичета ще участват в регионалното състезание по спелуване в Русе.

Международната надпревара „Spelling Bee“ се провежда в подкрепа на обучението по английски език като чужд в българските училища. Организира се от Фондация „Корпус за образование и развитие“, в партньорство с фондация „Америка за България“.

Полина КУМАНОВА


Априловци излъчиха шампиона си по спелуване


11_03_2015_spelll.jpgЗа четвърта поредна година ОУ „Васил Априлов“ в Исперих организира състезанието по спелуване на английски език „Spelling Bee“.

Двадесет и четири участници от пети до седми клас стъпиха на подиума, за да демонстрират знанията си за езика на Шекспир. Преминали през няколко рунда на състезанието до финал достигнаха двама от учениците. Първото място спечели Дилера Танерова, а неин подгласник стана Октай Шериф.

Грамотите за участие, подаръците и наградите за финалистите бяха връчени от специалния гост на мероприятието Валя Завалова, която е програмен директор на фондация „Корпус за образование и развитие“, която е главен организатор на надпреварата в национален мащаб.

Директорът на училището Екатерина Димитрова поздрави състезателите за показаното усърдие и пожела успех на победителите в следващия етап на областно ниво.

Главна цел на „Spelling Bee“ е да се повишава подготовката на учениците, чрез обогатяване на техния речник и засилване интереса им към английския език.

Драгомир БОГОМИЛОВ