Търсене

Начало Новини Младежи спират движението по три кръстовища в Разград
Младежи спират движението по три кръстовища в Разград
04 March 2015

Младежи спират за пет минути движението по три централни кръстовища в Разград. Това ще се случи утре в рамките на социалната кампания „Моят живот е в твоите ръце“.

Акцията организират млади хора, преминали интерактивен тренинг по лидерство, организиран от Европейския информационен център във Велико Търново, в партньорство с Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград.


04_03_2015_flashmoub_07.jpg04_03_2015_flashmoub_06.jpg

По време на обучението е разработена социалната кампания, която цели привличане на общественото внимание към безопасното шофиране и правилното пресичане на пешеходците.

Масовата акция стартира утре от 17.10 часа на три възлови кръстовища в града – между улиците „Странджа“ и „Марица“ в района на бензиностанция „ОМВ“ и „Пени маркет“, между улиците „Дунав“ и „Васил Левски“ в района на пощата, между булевард „Априлско въстание“ и булевард „България“ в района на Центъра за обществена подкрепа „Жанета“.

В продължение на три минути младите хора ще представят по нетрадиционен начин последиците от пътнотранспортно произшествие. В центъра на всяко кръстовище със спрей ще бъде нарисувано тяло на човек пострадал при катастрофа, а младежите ще влязат в ролите на свидетели на събитието.

Резултатите от проведената кампания ще бъдат представени на регионална научно-практическа конференция, която ще се проведе в края на март във Велико Търново.