shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Езиковата се подготвя за 130-годишния си юбилей
04 March 2015

Започна подготовка за отбелязването на 130-годишния юбилей от създаването на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. За патронния празник на 5 май директорът на елитната гимназия Пейчо Георгиев е издал заповед на съставяне на комисия от шестима преподаватели, които отговарят за организацията на всички дейности.


За юбилея на училището се подготвят серия от прояви, сред които издаване на годишник на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в тираж от 700 броя, разработка и внедряване на празнично униформено облекло сред учениците от Езиковата.

За празника се подготвят разнообразни културни събития, сред тях са градски конкурс за рисунка и графика на сградата на гимназията, вечер на европейската култура и фотографска изложба на възпитаници на училището.

Гимназистите от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ ще имат възможност да разкрият знанията и талантите си в рамките на Литературния конкурс „Училището – територия на духа“, Пролетния математически фестивал , Езиковото състезание „С чужд език без бариери“ и Конкурса по надпяване. Бившите възпитаници на гимназията могат да участват в конкурса за най-оригинално поздравление и послание за 130-годишния юбилей на школото.

Самият празничен ден ще започне с откриване на изложба на възпитаници на учителя по изобразително изкуството Петко Антонов. После ще бъдат поднесени цветя пред барелефа на Екзарх Йосиф в двора на училището, след това започва шествие до гроба на акад. Анание Явашов, където ще бъде поднесен венец.

За 130-годишнината на училището ще бъде връчено почетното отличие „Екзарх Йосиф“ на ученици, преподаватели, родители и общественици с принос за утвърждаването на гимназията. Юбилейният празник ще завърши с концерт на ученици на гимназията в салона на читалище „Развитие 1869“.

 

Антония ДИМИТРОВА