shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученички от Разград– първи на информационно състезание
16 May 2014

Три момичета от ОУ„Васил Левски“ в Разград се върнаха с престижни награди от Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко +“, което се проведе във Велико Търново.

В надпреварата участваха тридесет деца от пети до седми клас, победители в регионалните и областни кръгове на изданието.


16_05_2014_nagradi.jpgПетокласничката Мартина Тодорова се представи индивидуално със самостоятелен проект, а Михаела Пенева и Никол Стоянова от седми клас се изявиха като екип.

В рамките на час и половина те трябваше да разработят информационен продукт на тема „Влиянието на човека върху околната среда“, с оглед на предоставените им материали и програми.

След това момичетата трябваше да защитят своите проекти пред петчленна комисия, съставена от специалисти в сферата на информационните технологии.

Екипът на Михаела и Никол се класира на първо място, момичетата получиха грамоти и раници на „Майкрософт“. 11-годишната Мартина грабна специалната награда в състезанието за най-оригинална идея, тя получи мини озвучителна система.

Освен състезателна част, по време на тридневното издание, младите хора имаха възможност да се разходят и позабавляват в китното великотърновско селце Арбанаси.


Антония ДИМИТРОВА