shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученици организираха базар в помощ на болно момче
14 April 2014

Благотворителен базар и концерт в помощ на 12-годишния Боримир Марчев организираха ученици от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград.

В събота на площада пред Общинския културен център бяха изложени артикули, изработени от възпитаници на Езиковата гимназия.

Кампанията за набиране на средства е под наслов „Никой не може да направи всичко сам, но заедно можем да направим много“.


14_04_2014_dete-1.jpg14_04_2014_dete1.jpg

Акцията организираха десетокласниците Антони Митев и Рая Кьосева, които преди една седмица са научили за тежкото мозъчно заболяване на Боримир. На момчето му предстои втора операция в чужбина, за която са нужни над 40 000 лева. Добрата кауза привлича много съмишленици и до този момент, от поставените касички в училищата и детските градини, са събрани 5 000 лева.

На базара също бяха поставени дарителски касички и парите за всеки подаден артикул отиваха там. Бяха изложени близо 500 ръчно изработени картички и бижута, сладки, предоставени от сладкарски цех „Йоана“, цветя от общинското предприятие „Паркстрой“, календари на „Green ladies“, предоставени за каузата от женската фенгрупа на „Лудогорец“.

В изложбата имаше фотографии, картини и рисунки, създадени от талантливите ученици.

Благотворителната инициатива продължи с концерт, в който участваха близо 20 младежи от всички музикални и танцови формации в града.

Сред тях бяха певците Даяна Гиргинова, Павел Матеев, Йоана Стоянова, Мартин Пенев, Пламена Петрова и Васил Петров. С неповторими танци се включиха Пресияна Павлова и Каспър, Виктория Матеева, Стефани Шопова, „Chaus crew“ и деца от танцова формация „Лудогорче”. Много смях и настроение създадоха клоунът Пепе и талантливите актьори театрална формация „Импулс“.

В подкрепа на каузата „Заедно можем много“ по същото време, когато се провеждаше концертът, имаше и футболен турнир в Селскостопанската гимназия с участието на шест отбора.

Днес ще бъде обявено колко средства са набрани, но организаторите са категорични, че кампанията ще продължи, защото става дума за човешки живот и трябва да се помогне.


Антония ДИМИТРОВА