shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Проф. Евгений Дайнов се срещна с ученици от Езиковата гимназия
17 March 2014

Известният политолог проф. Евгений Дайнов и преподавател в Нов български университет в петък посети ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Той представи на младежите от 11 и 12 клас възможностите да продължат образованието си в частното учебно заведение.


17_03_2014_ezikova-1.jpgДайнов презентира три нови бакалавърски програми на английски език, това са политически науки, психология и мрежови технологии.

Две възпитанички на университета Мария и Валентина откроиха позитивните практики като електронна система за оценяване, свободен достъп до учебни материали и добри възможности за студентска мобилност по програма „Еразъм“. Те акцентираха и върху различните видове стипендии, фондови, академични и европейски, чрез които младите хора с финансови затруднения могат да платят обучението си.

Университетът следва западния модел на образование, въведено е оценяване на преподавателите от самите студенти и от анкетното проучване зависи статута и заплатата на лекторите.

Проф. Дайнов допълни, че ще направят всичко възможно да се преборят с държавата за въвеждането на облекчен прием на студенти.

„Ние сме частно, независимо заведение, не получаваме и пет стотинки от Министерството на образованието. До края на месеца трябва да решим този въпрос, защото не искаме да тормозим младите хора с изпити, при положение, че имат отлични дипломи“, поясни политологът.


Антония ДИМИТРОВА