shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
18 ученици от областта с призове за отлични постижения
20 December 2013

Отличиха 18 младежи от Разградска област за високи постижения в сферата на образованието. Вчера началникът на образователния инспекторат Илиян Дочков връчи на даровитите ученици грамоти и мултифукционална химикалка, с вградена флаш-памет и специална писалка за тъч скрийн.

Отличниците са от различни училища в седемте общини на областта.


20_12_2013_otli4nici-1.jpgЕдин от тях, 15-годишният Атанас Груев от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград, има много постижения в национални и областни олимпиади по български и английски език, физика, астрономия, биология и гражданско образование.

Сред другите отличени са Красимир Белинов от ПГТ „Шандор Петьофи“ и Цветан Минков от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, чиято страст е математиката.

За уменията си в компютърното програмиране грамота получи Христина Христова от ПГИ „Робер Шуман“. Началникът на инспектората връчи отличие и на двама перспективни спортисти, това са Съни Цонев от ПГСС „Хан Аспарух“ в Исперих и Ахмед Ахмедов, който се изявява в борбата в разградското спортно училище.

Халил Халил от гимназия „Васил Левски“ в Исперих получи грамота за постиженията си в областта на химията и биологията, освен това е записан в театрална школа „Веселяците“. Сред останалите талантливи младежи са Деница Генчева от СОУ “Христо Ботев“ в Кубрат, Антоанета Банчева от ПГТС „Христо Смирненски“, Петромира Димитрова от ПГВМЗ в Лозница, както и Есра Хасан от гимназията по земеделие в Завет.

Има и по-малки ученици, получили призове за постижения, това са художничката Белма Салиева от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Самуил и изявеният математик Иван Досев от СОУ „Христо Ботев“ в Разград.

Илиян Дочков връчи грамота и комбинирана химикалка на Петя Енева от Професионалната гимназия в Кубрат, която участва в дейностите на Асоциация „Интегро“, на Кезбан Бобакчиева от ПГХТБТ „Мария Кюри“ в Разград, Димитър Попов от СОУ „Христо Ботев в Цар Калоян, Хатидже Айдар от Професионалната гимназия по облекло, както и на Деница Москова от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Завет.


Антония ДИМИТРОВА