shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Ученици раздаваха агитматериали в Световния ден на тоалетната
20 November 2013

Пет учебни заведения в Разград – Езиковата, Математическата, Селскостопанската, Техническата гимназия и Основно училище „Никола Икономов“ се включиха в кампанията на Национална мрежа за деца „Малка или голяма е нуждата от нови училищни тоалетни“, организирана по повод на вчерашния Световен ден на тоалетната.


20_11_2013_toaletna-1.jpgУченици доброволци раздаваха листовки и стикери, чрез които да напомнят, че WC-то в училище трябва да отговаря на всички хигиенни норми, за да се пази здравето на децата.

Кампанията на Национална мрежа за деца се организира за трета поредна година, а през настоящата 2013-та тя привлече шест български града – София, Гоце Делчев, Кърджали, Разград, Търговище и Габрово. Проводник на инициативата в Лудогорието както тази, така и миналата година, е Центърът за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА”.

След инициативата вчера, Националната мрежа за децата възнамерява да внесе писмо до Министерството на образованието, в което да даде препоръки за въвеждане на единни стандарти за организацията и управлението на училищните тоалетни, за нуждата от отпускането на целеви средства за тоалетни консумативи за всички училища, за ремонти и за изграждане на тоалетни в онези училища, където това е наложително.

Според медицински проучвания, стотици деца са принудени да се въздържат да посещават училищните тоалетни, заради тяхното лошо състояние, а това предпоставя редица заболявания на отделителната система.

 

Галина МАРИНОВА