shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Уникална футболна среща в ГПЧЕ „Ерзарх Йосиф“
24 June 2013

Миналия петък на спортната площадка на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ се проведе уникална футболна среща между отбора на ІХ„б“ клас – момчета и отбора по футбол на учителките от гимназията. Съдия на срещата бе директорът на училището Пейчо Георгиев.

Срещата бе част от проекта за демонстрация на възможностите за взаимодействие и разбирателство между поколенията.


24_06_2013_gpce1.jpgОтборът на учителките /в син екип/ се водеше от Диана Петкова и в него влизаха: Раденкова, Иванова, Байчева, Тодорова. Асистент на вратаря беше синът на Иванова.

Отборът на момчетата /в червен екип/ се водеше от Владо и в него влизаха Антон, Хълми, Максимилиан, Ростислав. По странно съвпадение това се оказаха музикантите от рокбандата на ГПЧЕ „Контрабанда“.

Имайки чувство за историчност, преди срещата отборите си направиха обща снимка, както и с част от зрителите. След това съдията даде указания за коректна игра и хвърли жребия за избор на врата, който се падна на отбора на учителките.

24_06_2013_gpce.jpgПод бурните аплодисменти на публиката, състояща се от ученици и учители, съдията даде началото на срещата.

На бързината и техническите умения на момчета отборът на учителките противопостави желязна защита и контраатака. Не липсваха и комични ситуации при единоборствата и боравенето с топката. Съдията се отличи с точни и понякога авангардни решения, като например с изгонване на състезател за 30 секунди извън игра. Редовното време /2Х7.5 мин./ завърши 2:2 и следваха по три дузпи за всеки отбор. След изпълнението на дузпите се оформи резултат 4:4, с който и завърши срещата.

С много смях и настроение състезатели и зрители се разотидоха доволни по домовете си.

Срещата доказа, че разбирателството между поколенията е възможно при наличие на чувство за хумор при всички и при отчитане хъса и ентусиазма на младите и мъдростта на старите.