shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Пейчо Георгиев е най-щастливият директор след финалните състезания
22 May 2013

Изключително силно се представиха четирите отбора от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград, взели участие във финалния етап на тазгодишните ученически игри. Това постижение е най-доброто за гимназията, която изравнява рекорда на ОУ „В. Левски“ – Разград, които също имаха четири отбора на финали преди няколко години.

22_05_2013_pei4o.jpg

22_05_2013_pei4o2.jpgВ началото на седмицата състезателите и техните учители-водачи – Диана Петкова, Невена Иванова и Светла Великова и треньорите Цветан Танев и Красен Цонев, имаха възможността да връчат спечелените си награди лично на директора на Езиковата гимназия Пейчо Георгиев, който бе изключително щастлив от постигнатите сериозни спортни успехи от неговите ученици. Ще припомним, че баскетболният тим на юношите преди седмица се класира на осмо място, а през изминалите почивни дни шампионската титла по бадминтон при девойките бе спечелена категорично, лекоатлетките донесоха вицешампионската купа, а шахматистите са девети.

В благодарностите на г-н Георгиев към всички участници пролича и нотка на съжаление за пропуснатата възможност за спечелване на втора отборна титла - при лекоатлетките, но те имат възможност още през следващата година да го зарадват и с нея. Участниците получиха обещание от своя директор и за специална почерпка до края на учебната година.

И тази година старши експертът по ФВС Николай Миланов спази традицията си, като подари торта, шампанско и кока-кола на шампионките по бадминтон, като отбеляза, че последното му идване в гимназията по този повод е било през 2002 г., когато юношеският тим по баскетбол е станал републикански шампион, а през следващата година участва на Световното ученическо първенство в Бразилия.

За постигнатите успехи в ученическите игри лекоатлетките от гимназията ще участват първо на световното ученическо първенство по лека атлетика в Чехия през юни, а част от тях в края на годината ще вземат участие и в най-престижния световен спортен ученически форум – Гимназиадата в Бразилия. Бадминтонистките пък ще представят България на световния ученически форум през 2014 г. в Китайско Тайпе.

 

Пламен РАДЕВ