shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
На благотворителния концерт Станислав чу категоричното: Ти си роден победител и ще отидеш в Брюксел!
13 May 2013

От четвъртия ред на театъра дванайсетокласникът Станислав Малчев заедно с вицепрезидента на България госпожа Маргарита Попова видя финала на концерта, посветен на самия него на 10 май, петък. Изцяло със свои таланти и усилия неговите съученици от ГПЧЕ поднесоха двучасова програма от скечове, много песни и танци, изпълнения на класическа китара и пиано.

13_05_2013_u4astnici.jpg

13_05_2013_stanislav1.jpgЗабавното свързващо звено между всички изпълнения бе комичният скеч за селско семейство, което води дъщеря си Минка на конкурса „Мисля, че съм талант“. Всички места в театъра бяха заети от деца и възрастни с предварително купени билети, във фоайето имаше кутия за дарения, в която продължаваха да пускат пари до последния момент не само зрителите на концерта, но и граждани, които си почиваха на пейките пред театъра. В залата бяха не само приятелите и учителите на Станислав от ГПЧЕ, но и от всички училища в града, а специална бе подкрепата от ОУ „В. Левски“, където той е учил като по-малък. Равносметката бе оповестена от водещата в края на концерта – от началото на кампанията до този момент са събрани 10 120 лв. за лечението на Станислав.

13_05_2013_fotoizlojba.jpg„Искам да знаеш, Станиславе, че всички ти се възхищаваме за духа и самообладанието – възкликна директорът на ГПЧЕ Пейчо Георгиев от сцената на Общинския културен център и продължи. – Освен отличен ученик, ти си страхотен човек. Ти си роден победител! Затова ти ще оздравееш и ще пребориш болестта. Ще проведеш своето пътуване до Брюксел, което е твоята награда за победата в националния конкурс (за превод от френски на български – бел. ред.). Ти ще реализираш мечтите си!“

13_05_2013_peicho_georgiev.jpgПейчо Георгиев към Маргарита Попова:

Когато мъжете объркат нещата в една къща, винаги ще се намери жена, която да дойде да подреди!

Използвам случая, госпожо Попова, и Ви моля (Вие сте смел човек и не се страхувате да казвате истината и да отстоявате позициите си) да станете лице на едно движение. Вие вече го кръстихте „Да спасим децата на България“ пред журналистите ни. Но това по съдържание да не бъде като „Българската Коледа“ - да събираме пари, а Вие да бъдете гарант за политиките, които ще осъществяват политиците, без значение кой е на власт. Такива политики, че родителите да имат средства да лекуват децата си, такива политики, че децата да имат достъп до образование, възрастните хора, нашите майки и бащи да имат спокойни старини. Такива политики, които няма да карат младите хора да напускат България. Когато мъжете в една къща объркат нещата, винаги ще се намери една жена, която да дойде да подреди!

Две паралелни изложби бяха открити във фоайето на ОКЦ преди благотворителния концерт на 10 май – на клуб „Фотография“ и клуб „Изобразително изкуство“ в ГПЧЕ по проект УСПЕХ. Лично вицепрезидентът Маргарита Попова и кметът Денчо Бояджиев откриха изложбите и откупиха всички картини, сподели за „Екип 7“ художникът Петко Антонов, който ръководи клуб „Изобразително изкуство“ в Езиковата. Фотографската изложба се състои от 80 снимки, направени в три държави – България, Холандия и Швейцария, обобщи ръководителят на клуба Росица Керчева. Тя подари на госпожа Попова фотографията на деветокласничката Иоана Йорданова. Вероятно изложбата ще бъде експонирана и в Езиковата гимназия.Даниела КУМАНОВА