shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Теодор Ролев дари 850 лева на болния Станислав от Езиковата
19 April 2013

Кандидатът за депутат от Демократи за силна България и общински съветник от Синята коалиция в Разград Теодор Ролев дари 850 лева от своя хонорар на онкоболния дванадесетокласник от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Това стана в сряда сутринта, часове след нашата публикация, в която се разбра, че Станислав се нуждае от средства, за да оздравее и че с тази мисия цялата гимназия готви голям благотворителен концерт на 10 май.


Още в началото на своя мандат като общински съветник, Теодор Ролев обеща да работи безвъзмездно в общинския съвет. В края на миналата година той дари цялото си натрупано дотогава възнаграждение като съветник в размер на 3464.07 лева за построяването на втория православен храм в града „Св. цар Борис-Михаил Покръстител“. Събраните оттогава насам 850 лева сега даде за Станислав.

Със свои дарения за Станислав завчера и вчера се включи и бившият учител по френски език в гимназията Димитър Димитров, който отдели от семейния бюджет сумата от 100 лева за болното момче. Парите бяха придружени със специално писмо, в което семейство Димитрови вдъхва кураж на младежа.

Вчера своя лепта от двайсет лева за абитуриента даде и директорът на Междуучилищния център в Разград Ангел Петков. Момчето бе подкрепено и от Милен Цонев, който поема разноските му за абитуриентската вечер в ресторант „Лес“.

След като оздравее, Станислав от ХІІ „д“ клас на Езиковата гимназия трябва да пътува до Брюксел и Европейския парламент – награда, полагаща му се от национален конкурс, в който е победител.

Директорът на ГПЧЕ Пейчо Георгиев сърдечно благодари на всички дарители.


Галина МАРИНОВА