shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Децата от Езиковата търсят помощ за онкоболен съученик
17 April 2013

 

Тежки кастинги и неколкочасови ежедневни репетиции вървят усилено в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. Всички ученици в учебното заведение са обединени от каузата да помогнат на свой съученик да оздравее. Затова на 10 май вечерта в

голямата зала на Общинския културен център в Разград ще има уникална училищна продукция, посветена на Станислав – дванадесетокласник в гимназията, страдащ от онкозаболяване.

 

17_04_2013_stanislav.jpgСпоред директора на училището, децата сами пишат сценария за концерта, разпределят ролите и участието си, организират и най-малките подробности. Нещо повече – те сами са решили да посветят таланта си за оздравяването на Станислав.

Всяка година по традиция ГПЧЕ провежда благотворителни прояви, подпомагайки уязвими деца. Миналата година например, след продажбата на билети, учениците успяха да съберат 1020 лева, с които купиха мебели за Дома за медико-социални грижи в Разград.

Тази година обаче събраната сума ще бъде за Станислав от ХІІ „д“ клас.

Училищното ръководство призовава всички милостиви граждани на Разград да подадат ръка на младежа, за да не е той сам в битката си с коварна болест.

„Искаме Станислав да знае, че ние му се възхищаваме за духа и самообладанието. Освен отличен ученик, той е и страхотен човек – роден е победител. Затова и ще оздравее и ще пребори несгодите. Ще проведе своето пътуване до Брюксел - награда от поредния спечелен от него национален конкурс /виж текста на стр.6/, и ще реализира мечтите си“, каза директорът на училището Пейчо Георгиев.

Учителската колегия е събрала сумата от 720 лева в помощ на момчето, а нотариус Роска Иванова вече е дарила 600 лева.


Галина МАРИНОВА