shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Наградиха 57 призьори от конкурса „100 години Балканска война“
21 December 2012

В актовата зала на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград бяха наградени участниците в националния конкурс на тема „100 години от Балканската война“.

От всичките 472 победители, стигнали до национално класиране, най-много отличени – петдесет и седем - има област Разград.


21_12_2012_konkurs.jpgПредставителите на Езиковата пък са се представили най-силно от участниците в цялата страна. Заслугата за тези отличени есета, стихотворения и разкази е на учителката по история в гимназията Румяна Раденкова, успяла да мотивира и подкрепи децата за написването им.

Областният управител Валентин Василев връчи наградите на всичките 57 победители от почти всички основни училища и гимназии в града – ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ПМГ „Акад. Н. Обрешков“, ПГИ „Робер Шуман“, ОУ „В. Левски“, ОУ „Н. Икономов“ и СОУ „Хр. Ботев“. Отличници на тема „100 години Балканска война“ имаше и от селата Самуил, Бели Лом и Лудогорци. За добрите резултати децата получиха грамоти, парични суми и книгата „Страница от бойната слава на Лудогорието“.

Председателят на разградската организация на Съюза на ветераните от войната Стоян Великов също присъства на събитието и награди директора на Езиковата гимназия Пейчо Георгиев с юбилеен медал от Втората световна война.


Илина ВЪЛЧЕВА