shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Френско аташе в Езиковата гимназия
09 November 2012

Във вторник учениците от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ посрещнаха Стефани Дюмортие, аташе по по сътрудничество в областта на френския език в представителството на Френския институт във Варна. Г-ца Дюмортие се запозна със състояние на гимназията и проследи работата на учениците, изучаващи френски език.


09_11_2012_stefani.jpgПрезентацията и последвалия я разговор открои значимите предимства на обучението във Франция, както и потребностите, от които има нужда гимназията за едно по добро ниво на френски език.

Стефани Дюмортие е от няколко месеца в България. Завършила е средновековна литература, след което специализира преподаване на френски език в чужбина. Тя бе впечатлена от историята на чуждоезиковото обучение в гимназията и успехите на учениците от Разград.

Г-ца Дюмортие увери директора Пейчо Георгиев, че е готова да съдейства за реализирането на различни дейности в бъдеще, дори и за посещение на самия посланик на Франция, които да подпомогнат усъвършенстването на преподавателската дейност.

Аташето по френски език влезе и в ролята на учител и показа интелектуални и творчески задачи, които, изпълнени в екип, създадоха усещането за радост и удовлетворение в учениците от дванадесети клас. Стефани Дюмортие разказа за предимствата на френския език спрямо другите изучавани езици. Гимназистите показаха нивото си по френски език, споделиха планове за бъдеща реализация, а една от ученичките изпълни любима френска песен.