shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
На Пейчо Георгиев му порасна коса
02 November 2012

На 31 ноември англоговорящите страни честват Деня на Вси светии, затова учениците от английските паралелки на ГПЧЕ „Еказарх Йосиф“ в Разград по традиция всяка година правят малко тържество. Децата бяха облечени призрачно и забавно като котки, вещици, вампири, булки, полицаи и много други. Te изненадаха своите гости с предизвикателна програма, игри и песни.

02_11_2012_helowin1.jpg02_11_2012_helowin.jpg

Самият директор на гимназията Пейчо Георгиев не пропусна да се облече атрактивно, сложил перука на голата си глава, представящ се като жена. Като член на журито, г-н Георгиев оцени страховитите костюми на всеки един от участниците и избра няколко, които наистина всяваха страх във всички.

Тиквата беше основният действащ елемент в Хелоуин празненството и децата се бяха постарали собственоръчно да направят оригинални светещи тиквени фенери, от които бяха избрани най-красивите. Победителите получиха награди - най-вече лакомства, както повелява традицията.


Илина ВЪЛЧЕВА


02_11_2012_gecovo.jpgЧиталището в Гецово стана Замъкът на граф Дракула

 

За четвърта поредна година гецовското читалище „Просвета 1883“ стана Замъкът на граф Дракула за Хелоуин и отвори врати, за да посрещне всички малки и големи таласъми, вещици, вампири и незнайни твари.

Домакините на празненството бяха подготвили многобройни изненади за присъстващите.

Под звуците от скърцащи врати, гарванови крясъци, прелитащи над главите духове, прилепи и счупени стъкла, в сряда вечерта гостите се забавляваха чудесно. По време на танца на мъртвия пират те показаха завидни умения, а в играта за внимание „Вампир“ много вещици и таласъми със зъби и нокти извоюваха победа. Подготвената викторина не затрудни никого, като за пореден път присъстващите доказаха, че са много вещи и познават празника. В конкурса за най-страшна маска и смразяваща кръвта история всички бяха победители и за награда получиха сладки изненади.

За край на празненството множество таласъми, вещици и вампири тръгнаха из селото да погаждат номера или да получат лакомство.

Десислава МЛАДЕНОВА

 

 

Празници в училището в Раковски

Стихове и песни, изпълнени от възпитаниците на училището, посветени на делото на будителите и борците за национално освобождение, прозвучаха по училищното радио „Мечта“. А след учебните часове се потопихме в атмосферата на Хелоуин.

Учениците имаха възможност да се изявят в три конкурса - за най-оригинална рисунка, най-добре изработен тиквен фенер, най-оригинален костюм или маска.

Децата, техните учители и родители бяха вложили много творчество, талант и интересни идеи, а събитието се превърна в празнично шествие на детската радост.

При изключителен интерес протече организираният карнавал. Както е редно за такъв купон, имаше страшни костюми и маски, стихчета и хитри номерца.

От ръководството на училището за всички ученици беше осигурена почерпка, а за победителите в конкурсите - награди.


Милена ПЕНЕВА, Татяна АНГЕЛОВА