shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Химици от Езиковата с призови места на национално състезание в Севлиево
31 October 2012

На 26, 27 и 28 октомври в Севлиево се проведе национален фестивал по природни науки –част от националния календар на извънкласните дейности по егидата на МОМН.

В състезанието са участвали общо шестдесет отбора в четири направления, между които и нашите млади таланти от Разград.


31_10_2012_himiq.jpgВъзпитаничките на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Симона Стоянова, Десислава Досева и Люба Димитрова от 12 „б“ клас, придружавани от своята учителка по химия Ивелина Христова, са участвали с компютърна презентация и доклад на тема „Тежките метали и влиянието им върху човешкия организъм”.

Строгото жури с председател проф. дфн Иван Лалов и членове проф. дфн Ана Георгиева, доц. Димитър Балабанов, Тотка Иванова-експерт от МОМН, Пенка Лазарова от Съюза на учените в България, присъди на младите разградчанки ІІ място след домакините от Севлиево по направлението „Иновационни идеи и химични демонстрации“ и ІІІ място по „Мултимедийни презентации”.

В понеделник в ГПЧЕ посрещнаха тържествено отбора по химия с цветя, поздрави и пожелания за много други успехи занапред. С това си ІІ място по „Иновационни идеи и химични демонстрации“ момичетата ще имат възможността да участват в международния фестивал „Наука на сцената” във Франкфурт, Германия, на 25-28 април 2013 година.

 

Илина ВЪЛЧЕВА