shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Прокурор съветва ученици как да се предпазят от трафика на хора
22 October 2012

В петък в Актовата зала на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ по програма на училищното настоятелство се проведе среща на заместник окръжния прокурор Тихомир Тодоров с дванайсетокласниците във връзка 18 октомври – Международен ден за борба с трафика на хора.

Информационната среща беше полезна на подрастващите младежи, които могат да станат жертва на престъпните организации.


22_10_2012_prok.jpgПрокурор Тодоров се обърна най-вече към младите дами, които най-често попадат под ударите на хората, занимаващи се с трафика на хора и млади момичета - предимно от осемнайсет до двайсет и четири годишна възраст.

Г-н Тодоров сподели, че подобни случаи не са за пренебрегване и са много опасни за подрастващите, които нямат още опит в живота и могат лесно да се подлъжат.

Твърде често жертви на трафика на хора стават деца - потиснати, намиращи се в лоша семейна среда или просто търсещи по-добра перспектива в чужбина, но накрая завършват в ситуация, където здравето и безопасността им са силно застрашени.

Бяха разгледани няколко истински случая на момичета, попаднали в трафика на хора. Лекторът и събеседниците му говориха още и за това, че младежите трябва да внимават и за това с кого се запознават или с кого си пишат в интернет. Прокурорът ги посъветва повече да споделят на родителите си и им препоръча няколко начина за предпазване.

 

Илина ВЪЛЧЕВА