shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Правят открита класна стая в Езиковата
29 June 2012


Открита класна стая в двора ще правят в Езиковата гимназия в Разград. Пейки, работни маси, подвижна бяла дъска и много зеленина предстои да се обособи в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ на открито на площ от петдесетина квадратни метра. „Обзавеждането“ ще бъде покрито със сенник от поликарбонатни плоскости и заобиколено от разнообразни цветни пана и графити, изработени от клуба по изкуство в гимназията.

 

„Училището има нужда от такава класна стая, защото в часовете по химия, география, биология много от темите са свързани с природата и връзката на човека с нея. В ГПЧЕ са изградени и клубове по интереси, свързани с дейности по опазване на околната среда. Новата класна стая ще е подходяща за обучение, тя ще предразполага и за провеждането на училищни дискусии“, заяви директорът Пейчо Георгиев.

Нестандартната идея се реализира с финансовата подкрепа на екоминистерството на стойност 5 000 лева срещу защитен проект „Обичам природата и аз участвам“ на националната кампания „За чиста и околна среда“.

По друг проект, финансиран от „Фондация Америка за България”, на стойност почти 90 000 лева в Езиковата ще се изгради Център за интерактивно езиково обучение. Той ще обхване четири класни стаи на първия етаж в западното крило на сградата, които ще обособят самостоятелен блок. Във всяка класна стая ще има интерактивна дъска, мултимедиен проектор, лаптоп, озвучаване. По стените на коридора и стаите пък ще бъдат експонирани картини на ученици от Езиковата, които допълнително ще придават уют и настроение.

През лятната ваканция учебното заведение започва пълен ремонт на крилото - измазване и боядисване, подмяна на осветлението, на подовото покритие, на вратите, на подпрозоречните дъски, подмяна на радиаторите, смяна на обзавеждането. Всеки ученик ще разполага с индивидуално шкафче за пособия, учебници, спортни екипи.

Проектът цели да задоволи максимално потребността от ползването на IT-средства в обучението. Така и без друго отличните ученици в гимназията ще постигат още по-отлични резултати в усвояването на чуждите езици.


Галина МАРИНОВА