Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Пейчо ГЕОРГИЕВ, общински съветник: Защо не съм съгласен с бюджета на Разград?
14 March 2011

Неотдавна бе гласуван бюджетът на община Разград за 2011 година. Аз бях един от тримата общински съветници, които гласуваха „против“, затова искам да запозная обществеността с част от моите мотиви.

Бюджетът не е чак толкова сложна система. Систематизираш си приходите и след това разпределяш разходите, като спазваш ограниченията в частта, която законодателят е наложил.


Продължава...
 
Ахмед Доган никога истински не е лежал в затвора
14 March 2011

Учител пенсионер съм с 45 години педагогически стаж. Повече от 15 години изследвам историята на съпротивителното движение на турците в България срещу насилствената асимилация. Срещнах се с почти всички водачи на нелегалните групи и организации отпреди 1989 г. Автор съм на книгите „20 години Възродителен процес, 15 години ДПС“, „Съпротивата на турците в България срещу насилствената асимилация“.


Продължава...
 
Защо е тъмно на оживените места, а лампите харчат ток там, дето не е нужно?
02 March 2011

Господин кмете, от бензиностанцията на „Социалинвест“ до разклона за Попово всяка нощ светят 10 лампи от уличното осветление. В същото време свети и улично осветление, монтирано в градинката между двете платна. След разклона за Попово по велоалеята всяка нощ светят още 15 лампи.


Продължава...
 
Защо разградчани трябва да зарежат сериалите и отново да тръгнат към театъра?
25 February 2011

…В тъмната зала прозвучава тъй нареченият в киното задкадров глас:

- Аз не искам нищо друго, освен да бъда нормален човек!

После сигнал като от реанимационен кардиологически апарат:

- Пиййп… Пиййп… Пиййп… Пиййп… Пиййййййййййй….

Явна метафорична препратка /или на мен така ми се струва!/ към изсеченото на камък преди хиляда и кусур години слово на Хана ювиги Омуртаг: „Човек, и добре да живее, той пак умира….

Продължава...
 
Цоню ЦОНЕВ: Попаднах в капана на млада госпожица, искам да разваля договора за GSM-ма си
21 February 2011

Вместо да ми обясни на разбираем като за човек на моите години език, млада госпожица от магазина за мобилни телефони HANDI на бул.“България“ така ме омагьоса с приказки, че не разбрах как попаднах в капана й. Едва вкъщи дъщеря ми установи, че съм се закопчал с договор за две години да плащам всеки месец по 6.90 лв. Не съм спал, вдигнах кръвно, жена ми също изживява трудно, че цяла пенсия ще отиде на вятъра.


Продължава...
 
Един пътен знак ще премахне „тапата“ до ОУ „В.Левски“
16 February 2011

На два пъти – 08.11.2010 г. и 31.01.2011 г. „Екип 7“ повдига основателно въпроса с транспортната „тапа“ до ОУ „В.Левски“ и ПМГ „Акад. Н.Обрешков“ в Разград. Напълно съм съгласен с автора Георги Тодоров, че проблем с минаването, спирането и паркирането в този участък определено има. Изненадан съм, че общината и институциите месеци наред нехаят.


Продължава...
 
Голямото „връткане“ на турците в България
07 February 2011

Годината е 1989-та, края на месец декември, когато „Голямата екскурзия“, в която участват стотици хиляди турци, необяснимо защо носейки със себе си дивани, кресла, легла, посуда, печки, кюнци и т.н., вече е отшумяла.


Продължава...
 
Принципът за уседналост трябва да отсее и кандидатите за кметове на села
02 February 2011

Колкото и нееднозначно да се приема, особено от определени политически сили, принципът за уседналост е нещо справедливо. Според изборния кодекс право да избират общински съветници и кметове ще имат българските граждани, които през последните 12 месеца са живели в съответното населено място.


Продължава...
 
Нормално е да се забравя, но не е нормално да не се помни!
02 February 2011

Разград си има Ден на Разград – 28 януари.

И го празнува повече официално, отколкото от душа.

А според нас казано – казионно и доста скучновато, ако не се смятат Веселин Маринов, Чакърдъкова и Камен Донев.

Инак все на някои от сегашните ни, па и на бившите ни управници щеше да им дойде на ума следният факт, който е описан от самия Дядо Анание Явашов:


Продължава...
 
И аз съм учил статистика и маркетинг, но не ме искат преброител
31 January 2011

На сто процента се присъединявам към Сабри Али Дюкянджи от Цар Калоян и споделеното му мнение в броя на „Екип 7“ от 24 януари, че не е бил одобрен за преброител за сметка на чиновници от общината.

И аз кандидатствах за преброител в необходимите срокове и по определения ред с всичките си документи в община Исперих.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следваща > Последна >>

Резултати 1321 - 1330 от 1399