Търсене

Начало Новини
Новини
Солени глоби чакат изтървалите графика фирми
25 June 2008

 

Досега една фирма можеше да си стои регистрирана с години, без да има някаква дейност и без да се знае нещо за нея. А за да получи човек информация, трябваше "да плати една таксичка" и "да почака мъничко", за да му дадат актуално състояние. Освен това, информацията се съхраняваше само в съда по регистрация на търговеца и ако някой искаше да получи информация за старозагорска фирма, например, просто му се налагаше да отиде до Стара Загора.

Продължава...
 
Маринка и Ицо подслониха още две сирачета
25 June 2008

 

Че едно от удоволствията на света се казва сладолед Павлин научава на прага на първи клас. Все пак Павлин е в изгодна позиция. Мнозина негови връстници още не знаят за студената лятна сладост.

Павлин наесен ще тръгне на училище. Затова влага много старание, за да научи буквите, числата, часовника.

Продължава...
 
За катастрофалното наводнение в Цар Калоян няма виновни!
23 June 2008

 

Дознанието внесе преписката по делото за миналогодишното наводнение в Цар Калоян с мнение за прекратяване, съобщи за „Екип 7“ заместник-окръжният прокурор на Разград Антония Донева. До края на месеца прокуратурата ще реши дали разследването да влезе в съда.

Продължава...
 
Седем деца пропуснаха паметния ден
23 June 2008

 

Седем деца, подали заявления за изпита по български език и литература, не дойдоха за паметния си ден в петък. Да се съревновават за 18 паралелки и 503 места в елитните гимназии след седми клас останаха 439 ученици.

По вариант номер три, оцветен в червено в тестовата книжка, мислиха седмокласниците. За три часа време те трябва да отговорят на 50 въпроса и да напишат преразказ на разказа „Заложна къща“ от съвременния автор Деян Енев.

Продължава...
 
562 лева събраха разградските майки за сираците
23 June 2008

 

562 лева събраха разградските майки в подкрепа на децата от Просторно. Отделно 150 лева за хлапетата събраха единадесетокласниците от ГПЧЕ „Е.Йосиф“ и техните приятели от ПМГ „Н.Обрешков“ в Разград.

Продължава...
 
Разград на последните места и при матурите
23 June 2008

 

Още първите резултати от проведените държавни зрелостни изпити отвеждат Разград на последни позиции. Средният успех на региона от изпита по български език и литература е 4.09, като зад нас се подрежда само Търговище – 4.06. По математиката също сме на опашката със среден успех от 4.28.

Продължава...
 
Законът омерта – ръководещ принцип за „Бруната“ и съучастника й „Топлофикация-Разград“
20 June 2008

 

В бр.52 от 19.05.2008 г. на в.“Екип 7“ чрез дописката „Служители на „Топлофикация-Разград“ замерват уредите на око“ поставих редица въпроси за нередности и нарушения в работата на посочените по-горе организации, които вълнуват не само мен, но и оредяващите в последно време абонати на разградската топлофикация.

Продължава...
 
Догодина сливат училища в Разград?
20 June 2008

 

Факт е, че се извършва основна реформа в образованието. Сигурно ще дойде време за актуализация и на градската училищна мрежа. Колкото и да изглежда шокиращо и страшно, още догодина може да обсъждаме сливането на училища в Разград.

Това заяви вчера кметът Денчо Бояджиев по време на съвместното заседание на постоянните комисии по образование и наука и по бюджет и финанси към Общинския съвет.

Продължава...
 
Тръгна делото за фалшивия паспорт на Куйович
20 June 2008

 

22 от общо 25 свидетели бяха разпитани във вторник във Военен съд – Варна по процеса за издадения в Разград фалшив паспорт на сръбския наркобос Будимир Куйович. Делото срещу бившия зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов, началника на група “Български документи за самоличност” Емилиян Георгиев и Продан Георгиев, технолог-администратор в пункта за персонализация в същата група, е секретно и се гледа при закрити врати.

В първия ден от заседанието показания пред военните магистрати дадоха и генералите Ваньо Танов, Илия Илиев и Валентин Петров.

Продължава...
 
Земята на „Тайфун“-а била частна?
20 June 2008

 

Частни лица са проявявали интереси към земята, на която е разположено бившето радиолокационно поделение 42 420 край Разград, по-познато като „Тайфун“-а. Любопитното в случая е, че не се касае за бизнес апетити, а за опити на частни лица да си възстановят терени, които по-рано са били тяхна собственост, научи „Екип 7”.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Следваща > Последна >>

Резултати 16061 - 16070 от 16445