Търсене

Начало Новини
Новини
Рекордьорът на "Топлофикация" по неплатени сметки Йордан Кънчев дължи почти 13 000 лв.
13 October 2008

 

Разградчанин дължи почти 13 000 лева към местната „Топлофикация“. Йордан Кънчев Йорданов обитава голям апартамент на бул.“България“ 29 и не е внасял нито лев в касите на топлофикационното дружество от 2000 година насам. Заради огромното си задължение, рекордьорът е даден на съдия-изпълнител и на прокурор. Йордан Йорданов кара луксозен джип, поради което не може да бъде отнесен в графата неплатежоспособен.

Продължава...
 
Спас Вълчев откри гъбено находище
13 October 2008

 

На голямо гъбено находище се натъкна през миналата седмица 72-годишният разградчанин Спас Вълчев. Мъжът работи като охранител в частна фирма в двора на бившия „КОС“. Докато обхождал района, Вълчев забелязал нещо да се белее сред храстите

Продължава...
 
Фирмите не искат новата шефка на пазара, тормозела ги психически
13 October 2008

 

Необичайно празен за неделен ден, но пък за сметка на това шумен беше кооперативният пазар на Разград вчера по обяд. Вой срещу новия изпълнителен директор на „Общински пазари-Разград“ ЕАД Деяна Колева нададоха наемателите на масите. Формалният повод напрежението да ескалира беше бояджийска група, която шефката на пазара повикала, за да маркира мястото, позволено за излагане на стока. Предупредила наемателите, че който мине и сантиметър пред бялата линия, ще бъде санкциониран.

Продължава...
 
Полицията проверява шофьорите до дупка и по селата
13 October 2008

 

Активен полицейски контрол по спазване правилата за движение в населените места от днес до края на седмицата ще върви на територията на цялата Разградска област. Поводът е днешният 13 октомври, обявен за Европейски ден за пътна безопасност. В рамките на инициативата, която ще мине под мотото „За безопасно движение в нашия град”, в училищата ще се проведат и 10-минутни беседи по темата. Операции ще се извършат и в малките селища, които рядко се посещават от контролните органи.

Продължава...
 
Фонд „Земеделие“ удължи срока за закъснели производители
13 October 2008

 

Близо 60 земеделски производители от Разградска област не са потърсили полагащите им се помощи за компенсиране на загубите от напълно пропаднали площи с царевица за зърно и маслодаен слънчоглед. За да успеят да се възползват от тях, срокът за договаряне е удължен до 17-ти октомври, съобщи в петък директорът на областното поделение на ДФ ”Земеделие” Бейти Бекир.

Продължава...
 
И местната РИОКОЗ почна проверки за меламин
13 October 2008

 

РИОКОЗ– Разград започна проверка в аптечната и търговската мрежа, както и в търговски обекти за наличие на адаптирани храни за кърмачета и малки деца с произход Китай. Кампанията е заради нашумелите напоследък храни, съдържащи меламин. В случай, че се установи наличие на такива продукти се издава заповед за забрана на тяхната продажба, незабавно изтегляне от пазара и уведомяване на потребителите.

Продължава...
 
Откриха информационен център в Цар Калоян
13 October 2008

 

Информационен център – част от веригата телецентрове, изграждани по съвместен проект на правителството и Програмата за развитие на Обединените нации беше открит в петък в Цар Калоян. Това е четвъртата община в областта, след Разград, Исперих и Кубрат, в която ще има i-център. Той се помещава в сградата на Етнографския музей, оборудван е с осем компютърни конфигурации, високоскоростен интернет, факс, в него ще се извършват и копирни услуги.

Продължава...
 
Първокласници с 40 № обувки
10 October 2008

 

Първолаче ще нахлузи обувки с номер 40. Чепиците – гиганти са заявени от службата в Цар Калоян и се подразбира, че вероятността да се носят не от дете, а от негов близък е голяма. На 39-ти номер пък ще се радва „първолаче“ в Разград, а с обуща под номер 38 ще се кичат три хлапета – две от Разград и едно от Завет.

Продължава...
 
Брестовене – със „Златен печат“ за уникално европейско селище
10 October 2008

 

Заветското село Брестовене ще получи отличието „Златен печат“ за уникално европейско селище. Това съобщи няколко седмици преди церемонията по връчването кметът на селото Динчер Къров.

Специалният печат се присъжда от неправителствените организации "Официално представителство на уникалните селища в Европа" и "Европейски форум на експертите".

Продължава...
 
Засяха близо 140 000 дка с есенници
10 October 2008

 

71 000 дка в Разградска област са били засети с пшеница до началото на тази седмица. Площите с ечемик вече са 25 000 дка, а тези с рапица – 40 000 дка. Това съобщи в разгара на есенната сеитба директорът на ОД „Земеделие и гори“ - Разград Анчо Хараламбиев.

Най-много засети ниви с жито досега има в община Исперих - 21 700 дка, най-малко те са в Самуилско – 1300 дка. Община Лозница е първа по ечемични посеви – 5900 дка, най-малко от тази култура има в Цар Калоян -1300 дка, в Самуил въобще няма. 15 000 дка с рапица са засети само в община Разград, най-малко са площите в Лозница – 1500 дка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15791 - 15800 от 16445