Търсене

Начало Новини
Новини
Скобите дойдоха, почват да закопчават
17 October 2008

 

От 3 ноември почват да закопчават автомобилите-нарушители със скоби, стана ясно от вчерашната пресконференция на кмета на Разград Денчо Бояджиев. Ангажимент към акцията ще има новосформирано в общината звено от шестима души. Те ще следят за неправилно паркирали автомобили в централната градска част. Звеното ще работи на двусменен режим сутрин от 8 и вечер до 18 часа.

Продължава...
 
Провокират родителите, които бият децата си
17 October 2008

 

Родители, които бият децата си, се опитват да скрият това. Виж ги! Чуй ги! Разкажи! Това е мотото на националната кампания на „Институт по социални дейности и практики”, подкрепена от Фондация „Ничии деца” – Полша, Държавната агенция за закрила на детето и УНИЦЕФ за превенция на насилието над и срещу деца, която стартира в понеделник.

Продължава...
 
Французи предлагат система за ранно оповестяване при наводнение
17 October 2008

 

Проект "Изработване на общинска информационна система за управление на риска при наводнение" беше представен в сряда по линия на дирекция „Гражданска защита“ пред кметове от Разградска областта. Разработката е по програма ФАЗЕП, финансирана от френското министерство на икономиката и финансите чрез френски публични фондове и вече успешно е реализирана в Търговище.

Продължава...
 
Роже Флюгелс обучава разградски журналисти
17 October 2008

 

Тактики за успешно подаване на заявления за достъп до информация и представяне на опита на Програма „Достъп до информация“ /ПДИ/ в тази област. Това бяха двете основни теми на организирания в сряда в Разград семинар за журналисти. Обучението бе част от проекта „Местните медии и свободата на информация в България“ на ПДИ, който се финансира от програма МАТРА на Министерството на външните работи на Кралство Холандия.

Продължава...
 
Разград на 5-то място във временното класиране!
15 October 2008

 

Към финала на проучването на „Дарик радио“ и „24 часа“ Разград отива нагоре. Временните резултати отвеждат града ни на пета позиция в класацията кой е най-добрият град за живеене в България. Разград е позициониран далеч преди Сандански, Ловеч или Благоевград, наравно с пристанищен, морски, туристически и инвестиционен Бургас.

Максимумът от десет точки Разград получава по брой първолаци на глава от населението. В „десетката“ удря и по наличие на банкомати. Без да става ясно, че от тях се теглят най-малките заплати в цялата държава и най-ниските пенсии.

Продължава...
 
Житната реколта е с много добро качество
15 October 2008

 

10 % от прибраното през тази година в Разградска област жито е с качество за първа група. Останалата по-голяма част - 89 на сто, е втора и само 1 % е II-Б група. Пробите са взети от 14 000 т зърно при общо добити 250 000 т. Още около 10 000 т предстои да бъдат проверени, но резултатите до момента говорят за много добро качество на продукцията, съобщи директорът на ОД „Земеделие и гори“-Разград Анчо Хараламбиев.

Продължава...
 
С пари от помощи бедна си купила билет за гурбет
15 October 2008

 

Вече наказаха първото бедно семейство от Разград, като го лишиха от право да получава помощи една година. Одобрената за подпомагане жена от Разград получила сумата от 282.50 лева, за да се топли през зимата. Вместо да се снабди с дърва или въглища или да си плати парното, тя си купила билет за гурбет и поела в странство. Когато се върнала в Разград, тя трябвало да върне парите в социалната служба.

Продължава...
 
Който чупи – купи, но това не важи за газовиците
15 October 2008

 

Почти през цялото лято „Газоснабдяване – Разград“ копа и заравя улиците „Н.Й.Вапцаров“, „Д.Ненов“, „Габрово“, „Бузлуджа“, бул.„България“ от Дома на техниката до светофарите на изхода по посока Варна.

Улиците „Д.Ненов“ и „Габрово“ ги ремонтираха и асфалтираха преди една или две години. Там тротоарите са бетонови. Сега асфалтът е разкопан от двете страни, тротоарите са разрушени и зарити с чакъл, жълтите цилиндри, оказващи газоснабдяването на обекта, са едва закрепени и могат да се измъкнат с ръка.

Продължава...
 
Добринка Монева – без пенсия
15 October 2008

 

Без пенсия остава областният лидер на БСП в Разград Добринка Монева. Решението за това е на РУ „Социално осигуряване“ в Разград, което Монева обжалва пред Административния съд. На заседание вчера магистратите постановиха да бъде изготвена счетоводна експертиза, която да докаже доходите й като общински съветник в местния парламент.

Продължава...
 
Усмихнатите хора в Разград се броят на пръсти
15 October 2008


Някои казват - ако денят ми е усмихнат и аз съм усмихнат. Ако денят е мрачен и на мен настроението ми спада. Аз обаче установих, че дори и навън проливен дъжд да вали, дори и слънце да няма, ако душата е усмихната, то и денят ще е усмихнат и спорен. И как да не изгрее усмивка на устните и радост да стопли сърцата ни, когато светът около нас е изпъстрен с толкова красота и ни подарява красиви и приятни мигове! Само че беше обратно. Усмивката се появява първо в сърцето и тогава грейва на лицето, защото весело сърце прави засмяно лице.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15781 - 15790 от 16445