Търсене

Начало Новини
Новини
С по три заплати директорският борд на пазара ще гарантира управлението си
22 October 2008

 

Тримата нови членове на Съвета на директорите на „Общински пазари – Разград“ ЕАД – Деяна Колева, Елин Харизанов и Звездомир Илиев ще внесат разсрочено първите си три месечни брутни трудови възнаграждения в Общината като гаранция за своето бъдещо управление на дружеството. Това реши на заседанието си в понеделник бюджетната комисия към местния парламент.

Продължава...
 
Казват „не“ на насилието с детски ръчички
22 October 2008

 

С поредица от инициативи Сдружение „Жанета” в Разград ще се включи в Националната инициатива за превенция на насилието върху деца под мотото „Родители, които бият децата си, се опитват да скрият това. Виж ги! Чуй ги! Разкажи!"

Кампанията стартира завчера с кръгла маса, на която присъстваха представители на местни институции и организации, работещи с деца. В поредицата от инициативи е предвидено разпространение на информационни материали, работни срещи с професионалисти от различни обществени сфери, беседи.

Продължава...
 
Начислиха на семейство 3220 лв. за вода
20 October 2008

 

Семейството на Северина Левенова Стоянова от Раковски е лишено от вода, а преди броени дни то се сдоби с нов член – бебе на няколко часа.

Сагата на Стоянова не е от вчера. Нейният дом на ул.“Г.С.Раковски“13 в едноименното село стои със сухи чешми вече половин година.

През септември 2007-ма семейството заминава за Германия, като оставя къщата да се наглежда от свекъра Максимов.

Продължава...
 
Общински кредит – само със знанието на хората
20 October 2008

 

Само след обществено обсъждане с участието на граждани община Завет ще може да тегли кредити, с които да дофинансира проектите си. Това правило е регламентирано в приетата на последната сесия на Общинския съвет Наредба №20 за условията и реда за провеждане на обществено обсъждане на проекти по Закона за общинския дълг.

Продължава...
 
Нейко ГОСПОДИНОВ: Плащам 500 лв. такса смет, прибират боклука два пъти в месеца
20 October 2008

 

Годишно плащам между 400 и 500 лв. такса смет, а вече месеци наред контейнерът пред дома ми се почиства веднъж на две-три седмици. С това оплакване в петък в редакцията дойде познатият с будната си гражданска съвет Нейко Господинов.

Завърналият се тук след няколко години в САЩ разградчанин е собственик на кооперация с осем апартамента на ул. „Ген Скобелев“№4. В нея, по стечение на обстоятелствата живеят още двама наши съграждани, опитали късмета си в Щатите – бившите футболисти Диян Ангелов и Илиян Ганев.

Продължава...
 
Разград - пристанищен град!?
17 October 2008

 

Една „щекотлива“ тема събра представители на общините от Североизточна България във Варна завчера. Маса народ – кметове, заместници и областни управители, се занимава с отдавна лансираната идея Разград да стане пристанищен град. Не, няма майтап! На срещата дори е приета декларация, с която се призовават президентът, Народното събрание и Министерски съвет да размразят проекта за плавателен канал, свързващ Варна и Русе.

Продължава...
 
E.он съкращава 20 от хората си в Разград
17 October 2008

 

Близо 20-процентни съкращения предстои да бъдат направени в Регионалния център на E.он

в Разград, съобщи в сряда регионалният директор на дружеството Дончо Дончев.

Оптимизацията на персонала ще стане в началото на ноември, месец преди Коледните и Новогодишни празници и на прага на зимата.

Планираното преструктуриране и намаление на броя на служителите в Регионален център-Разград може да се окаже предизвикателство за нас и да доведе до затруднения в работата на системата при по-тежки зимни условия, признаха от местната управа.

Продължава...
 
Следят снегорините и аварийните групи с GPS
17 October 2008

 

От тази зима GPS-система ще следи всички снегопочистващи машини на „Областно пътно управление“ /ОПУ/-Разград. Целта е да има пълен контрол над работата на хората ни и във всеки момент от централния диспечерски пункт да наблюдават тяхното местонахождение и активност в процеса, обясни шефът на фирмата Пламен Симеонов.

Преди началото на зимния период също с GPS да бъдат оборудвани и аварийните коли на Е.он - Разград, съобщиха от ръководството на дружеството.

Продължава...
 
Е.он - Разград: Кметовете са виновни за скъсаните жици при буря
17 October 2008

 

С всички общини в областта сътрудничим добре, проблем имаме само с управите на Разград и Цар Калоян. Това съобщиха от ръководство на регионалния център на Е.он.

От дружеството многократно приканвали кметове да организират изсичане на клоните на дърветата, минаващи близо до далекопроводите на Е.он. До момента, обаче, не били предприети никакви мерки.

Продължава...
 
Затварят принудително склад за дрехи втора ръка
17 October 2008

 

РИОКОЗ-Разград санкционира фирма „Лортекс”, заради нарушения на Наредба №27 за здравословните изисквания за предлагане на дрехи и обувки втора употреба. Съставен е акт на собственика на фирмата Камил Йозтург, заради продажбата на обувки заедно с дрехите в склада им на ул.”Шести септември”, ЕПЖБ-2. Според нормативните изисквания в магазините втора употреба е забранено предлагането на обувки и дрехи за деца до 1 година.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15771 - 15780 от 16445