Търсене

Начало Новини
Новини
Няма да наказват първолачето с чепици №40
24 October 2008

 

Първолачето, чиито чепици бяха оразмерени от майка му на номер 40, е от Езерче. Детето и неговото семейство няма да получат санкция, тъй като реалната обувка за неговото краче била под номер 37.

Якетата и обувките за първокласниците пристигнаха в Лудогорието тия дни и вече започна тяхното раздаване, каза директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Периха Акифова. На 28 октомври се очаква да дойде и пратката с поларени комплекти и тениски с дълъг и къс ръкав.

Продължава...
 
Принудиха най-добрия озвучител да напусне театър „Назъм Хикмет“
24 October 2008

 

Йовчо Колев – популярен разградски музикант и май най-добрият в Лудогорието музикален озвучител, който работеше в Разградския държавен музикално-драматичен театър “Назъм Хикмет” току от създаването му, тия дни бил уволнен от новата си директорка Емине Халил “по взаимно съгласие”…

Продължава...
 
130 години Български червен кръст
24 October 2008

 

Утре, 25 октомври, се навършват 130 години от началото на червенокръсткото движение в България. На 25.10.1878 г. в Града на стоте войводи сливенският митрополит и виден възрожденец Серафим е първият председател на Червения кръст в България. Уставът на дружеството е утвърден от освободителя на Разград и губернатор на България княз Дондуков-Корсаков. Първоначално дейността на БЧК се насочва основно към изграждане на българското здравеопазване и медицинско-социалната политика. И днес двете задачи са толкова актуални, както и преди цели 130 години.

Продължава...
 
Зоокътът в Разград се мести над болницата, става зоопарк
22 October 2008

 

Община Разград ще кандидатства с проект по оперативна програма „Регионално развитие“, приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ - обект „Рехабилитация и реконструкция на Северния градски парк и подходите към него“, стана ясно по време на заседанията на Постоянните комисии по бюджет, финанси и икономическа политика и по устройство и развитие на територията, транспорт към Общинския съвет. Докладната записка, която ще бъде внесена на заседанието на местния парламент на 28 октомври, е от зам.-кмета Любомир Цонев. По време на дебатите бе съобщено, че бъдещите дейности ще включват и подмяна на растителния фонд.

Продължава...
 
Спешното отделение в Разград остана без началник
22 October 2008

 

Спешното отделение на областната многопрофилна болница „Свети Иван Рилски“ в Разград остана без началник, след като титулярът му д-р Георги Кулишев оглави отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/.

Трима претендираха за ръководната позиция в ОАИЛ – досегашната шефка д-р Пеева, д-р Димитрова и д-р Кулишев.

Продължава...
 
Община Исперих спечели 1 милион, чака за още 10
22 October 2008

 

Договор за проект на стойност 1 000 000 лв. подписа в понеделник в Министерството на регионалното развитие и благоустройство кметът на Исперих Адил Решидов. Разработката е по оперативна програма „Регионално развитие“, по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура“. В срок от 18 месеца с парите ще бъде напълно ремонтирано ОУ „Васил Априлов“ в Исперих, където в момента учат 850 деца.

Продължава...
 
Купуват гробище за 5000 лв., продават гора за 36 000 лв.
22 October 2008

 

Община Разград ще закупи 10 дка земя за гробище в Липник за близо 5000 лв., а ще продаде 12 дка широколистна гора в местността Пчелина за 36 327 лв. на фирмата на Марин Петров „Калабрес“. Докладните записки за това ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет, но вчера вече бяха одобрени от Постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол.

Продължава...
 
Евроексперти проверяваха субсидирани мери в Лознишко
22 October 2008

 

600 дка мери и пасища в община Лозница са били инспектирани от евроексперти и представители на Европейската Сметна палата, съобщи кметът Айхан Хашимов. Целта на проверката е била да установи дали площите, субсидирани от ЕС отговарят реално на заявените декари и дали са в добро състояние.

Продължава...
 
Никой в Цар Калоян не иска да е доброволец при бедствие
22 October 2008

 

В Цар Калоян никой не иска да става доброволец във формированието за защита при бедствия, имаме проблем. Това алармира на редовната среща на областния управител с кметовете на седемте общини в Разградска област градоначалникът на Цар Калоян и домакин на разговорите Ахмед Ахмедов.

Продължава...
 
Разградските пациенти отивали да се лекуват в Тутракан
22 October 2008

 

В тригодишната програма на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ е заложен ръст на трудовите възнаграждения от 11.44 процента. В същото време моята заплата от 2007-ма досега е намаляла с 20 на сто. Приетата в здравното заведение програма е нелогична. Ние искахме да кажем на обществото, че в областната болница има проблеми и че те се задълбочават.

Това каза в понеделник пред членовете на постоянната комисия по социална политика, трудова заетост и здравеопазване към местния парламент нейният председател д-р Румен Цанков.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15761 - 15770 от 16445