Търсене

Начало Новини
Новини
Прибрали по 622 кг грозде от декар в Разградско
27 October 2008

 

622 кг е средният добив от декар лозов масив в Разградска област този сезон, съобщи шефът на ОД „Земеделие и гори“ Анчо Хараламбиев. Гроздето е бяло и е винен сорт, като до момента от 3791 дка са прибрани 3064 тона продукция. Рекордьор по добиви е община Разград – средно 994 кг от декар, при засадени 795 дка. По 540 кг./дка е средният добив в Лознишко и Цар Калоян. В Завет са набрани 500 кг грозде от декар, а в Кубрат – 490 кг. Гроздоберът вече е на приключване, продукцията се изкупува както от разградския “Винпром“, така и от заводите в Русе и Търговище.

Продължава...
 
От нова година – колите с евротабели
27 October 2008

 

Вероятно в срок до два месеца наличните в разградската полиция регистрационни табели с националния флаг ще бъдат изчерпани. След това на автомобилите ще се набиват от новите европейски номера, съобщи вр.и.д. началник на сектор „КАТ-Пътна полиция“ към ОД на МВР-Разград главен инспектор Пламен Тодоров.

Продължава...
 
Жалбата на Анастасов срещу ОбС-Разград – недопустима
27 October 2008

 

Административният съд остави без разглеждане жалбата на областния управител Наско Анастасов срещу решенията на ОбС-Разград за смените в ръководствата на общинските дружества „Общински пазари” и „Обреден дом”. С определение на съдия Марин Маринов от 22 октомври, производството по административно дело беше прекратено, а областният управител беше осъден да заплати на местния парламент сумата от 200 лв. за деловодни разноски.

Продължава...
 
500 балона раздаде БЧК за годишнината си
27 October 2008

 

500 балони с щампа „130 години БЧК - заедно за хуманност“ раздадоха в петък доброволци на организацията в Разградска област. Поводът бе годишнината от създаването на червенокръсткото движение. Акцията вървеше паралелно и в общините Кубрат и Исперих.

Броят на балоните е равен на този на доброволците ни в региона, членовете ни са 4792, обясни шефката на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.

Продължава...
 
Задържаха подпалвач в училището в Лозница
27 October 2008

В 12.02 ч. в петък директорът на СОУ „Христо Ботев“ в Лозница получи сигнал за пожар във вътрешния двор, който прави непроходим единия изход на училището. Последва евакуация, а междувременно пристигна екип на РСПБС, който по време на гасенето забеляза съмнително лице в сградата и информира дежурния в РУ на МВР- Лозница. 

Продължава...
 
"Нерон" поема охраната на Сидеров
24 October 2008

Вчера в редакцията се получи декларация на областното ръководство на ПП “Атака” – Разград във връзка със заплахите, отправени към лидера им Волен Сидеров и още двама активисти от централното ръководство. Ще припомним, че във вторник Волен Сидеров, Павел Шопов и Антон Сираков получиха писма със смъртни заплахи. Лидерът на “Атака” веднага им даде гласност на нарочна пресконференция и в резултат към него са прикрепени вече двама бодигардове от Националната служба за охрана.

Продължава...
 
„Газоснабдяване“ съсипа градинка и дървета пред бл. „Вапцаров“
24 October 2008

 

Живеещи от бл. „Вапцаров“ и собствениците на двата магазина в партера – за килими и за модно дамско облекло ни повикаха, за да изкажат чрез вестника възмущението си от действията на газовиците в Разград, които разкопаха тази улица преди два месеца и още не са запълнили дупките, а вече отново копаят.

Продължава...
 
Устроили на работа 20 учители от съкратените
24 October 2008

 

Двадесет от съкратените в Разград учители били устроени на работа в началото на новата учебна година, казаха вчера от местното бюро по труда. Учителите били наети по програмата „Оптимизъм“ като преподаватели или възпитатели.

47 педагози обаче още чакат своя шанс да работят с деца. Дванадесет от тях са одобрени да карат курсове по английски и информационни технологии, но дали ще могат да се върнат в училище, не се знае.

Продължава...
 
Експерти от агроминистерството консултираха наши земеделци
24 October 2008

 

Над 50 земеделски производители от региона в сряда взеха участие в областния семинар, посветен на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Срещата в хотел „Централ“ беше част от стартиралата в началото на този месец в цялата страна информационна кампания „Пътуващи екипи за съвети в земеделието - от врата на врата”. Целта беше потенциалните бенефициенти по програмата – частни стопани и общини да бъдат запознати подробно с възможностите за финансиране и условията за кандидатстване по мерките.

Продължава...
 
Три пожара бушуваха в Разградско заради неправилно отопление
24 October 2008

 

Само от началото на новия отоплителен сезон досега, в резултат от неправилно ползване на отоплителни уреди и необезопасени комини, в Разградска област са станали три пожара.

Характерно е, че всичките са възникнали в сгради и помещения с локално отопление, което е сигурен знак, че се закъснява с осигуряване на безопасното използване на отоплителните уреди. Това алармираха от звено “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР – Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15751 - 15760 от 16445