Търсене

Начало Новини
Новини
132-ма мераклии за спасители
29 October 2008

 

Изключително атрактивна като заплащане и възможности се оказа за Разград професията „спасител“. 132-ма души са подали документи за отдел „Аварийно-спасителни дейности“ /АСД/ към „Гражданска защита“, при обявени 24 свободни места. 17 от кандидатите са отпаднали още при първото сито, тъй като нямат необходимия стаж или шофьорска книжка, показа наша справка в Интернет-страницата на Министерството на извънредните ситуации /МИС/.

Продължава...
 
Разград в топ 10 на най-добрите български градове
29 October 2008

 

Разград е в десетката на най-добрите за живеене градове в България, става ясно след обявяване на окончателните резултати от проучването на “Дарик” и “24 часа”. За втора поредна година съревнованието спечели Варна. В топ 10 влязоха още София, Пловдив, Велико Търново, Тетевен, Благоевград, Смолян и Кюстендил.

Продължава...
 
Одобриха четиримата носители на „Никола Икономов“
29 October 2008

 

В необятното Интернет-пространство има само два материала, свързани с Лиляна Пчеларова. Единият е за това, че е отказала да бъде номинирана за почетен гражданин на Разград, а вторият е озаглавен „Баби се съдят за място в тв шоу“. Какъв точно е приносът й за културния живот на Разград, че е предложена за удостояване с наградата „Никола Икономов“? Въпросът, зададен от СДС-съветника Иво Димитров, предизвика близо 40-минутна дискусия на вчерашната сесия на Общинския съвет.

Продължава...
 
Задължават кмета да каже колко е платил за медийни публикации
29 October 2008

 

С решение на Върховния административен съд Центърът на НПО в Разград спечели поредното си дело срещу кмета Денчо Бояджиев. Производството беше образувано след отказ на градоначалника да съобщи изплатени суми на местните средства за масова информация за публикации на Община Разград.

Продължава...
 
Самуил върви към решаване на водния проблем
29 October 2008

 

Пъстър по партийна принадлежност е Общинският съвет в Самуил, но това не е причина да не се вземат ефективни решения. Единомислието надделява в интерес на жителите.

На последното заседание на ОбС бяха разгледани 19 докладни записки, от които се открояваха тези от Наредба 15 за управление на общинските пътища, реконструкция на водопровод от шахтов кладенец „Дервентна“ до помпена станция „Фаика“ в землището на село Самуил, съобщи председателят на Общинския съвет Ихсан Рахимов.

Продължава...
 
Кметът не е изземвал функциите на съда
29 October 2008

Уважаеми госпожи и господа от редакцията на в-к „Екип 7”,

В уводната публикация „Общината изхвърли болна на улицата”, с подзаглавие „Кметска заповед не чака решението на съда”, в броя от 27.10.2008 год. се прави изводът, че кметът изземва функциите на съда, тъй като до произнасянето му заповедта не може да влезе в сила. В качеството на служебно лице, отговарящо за управлението на общинските жилища и натоварено с изпълнението на заповедта за изземване, съм длъжен да направя следните уточнения:

Продължава...
 
Общината изхвърли болна на улицата
27 October 2008

 

На прага на зимата болна жена остана на улицата и под открито небе. Двадесет години Атидже Акиф Рамадан обитава апартамент общинска собственост в Разград.

В края на миналата седмица в изпълнение на кметска заповед униформени пристигнали в блок 27, вх.Б, ап.1 на квартал „Орел“, изнесли от стаите няколко вещи от първа необходимост, врътнали ключа на входната врата и я запечатали. Атидже Акиф остава бездомна.

Продължава...
 
С още 5.7% поскъпнаха апартаментите в Разград
27 October 2008

 

С 5.7% са поскъпнали апартаментите в Разград през третото тримесечие, показват данните на Националния статистически институт, които не включват новото строителство. От 932.50 лв. в края на юни, средната пазарната стойност на един квадратен метър жилищна площ към 30 септември се е увеличила с 53.17 лв. и е вече 985.67 лв. По ценови ръст столицата на Лудогорието е на седмо място сред общо 28-те областни града, а по абсолютна стойност – на 16-то, изпреварвайки такива градове като Добрич /969.50 лв./кв.м./, Търговище /915.74 лв./ и Кърджали /855.67 лв./.

Продължава...
 
Шефът на Гражданска защита инж. Петко Петков отстреля вълчица-гигант
27 October 2008

 

В събота голяма лова слука споходи шефа на Гражданска защита в Разград инж. Петко Петков. На редовен излет той се натъкна на огромна едногодишна вълчица. Отдалече си личало, че звярът бил с впечатляващи размери и тегло. Разтуптяло се ловджийското сърце на Петко, който има зад гърба си едва неколкогодишен ловджийски стаж из лудогорските гори. Почакал той хищника да се доближи на около 35 метра и да кацне на мушката на елитния му ловен автомат “Benelli Super Black Eagle II”. С първия изстрел във вълка влезли сноп 13 нули. Контролният довършителен изстрел бил с бренеке в сърцето.

Продължава...
 
Наемат по-малко безработни по СПОЗ-а
27 October 2008

 

До 10 ноември бюрата по труда в страната приемат проекти по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“. Държавата заделя за 2009-та година 57 739 200 лева, с които да бъдат наети двойно по-малко от настоящата година безработни - 16 000 човека.

Догодина програмата ще наема приоритетно регистрирани на борсата мъже и жени, които получават месечни социални помощи и са на възраст над 50 години. Приоритетно се наемат и безработни, притежаващи специфични знания и умения, необходими за изпълнението на дейностите по проектите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15741 - 15750 от 16445