Търсене

Начало Новини
Новини
Почнаха битката със затлъстяването с нискокалорично меню
05 November 2008

 

Палачинки, приготвени от овесени ядки, лодки от картофи, пилешко филе на пара, оризови топки, сиренца със сусам, паста от орехи или сандвичи с пълнозърнест хляб, соев кашкавал и кълнове.

С такова здравословно и нискокалорично меню почерпиха учениците от професионалните гимназии по икономика и селскостопанската гимназия в Разград в понеделник.

Момичетата бяха разделени в два отбора.

Продължава...
 
Близо 1000 тона тютюн прибраха в Разградско
05 November 2008

 

952 тона суха маса тютюн са добити тази година в Разградска област, съобщи директорът на ОД „Земеделие и гори“ Анчо Хараламбиев. С културата са били засадени общо 5738 дка, като традиционно най-много са били в Исперихска община – 2194 дка и в Кубрат – 2126 дка. В Заветско площите с тютюн са били 740 дка, в Разград – 354 дка, в Самуил - 138 дка, 115 дка са отгледани в Цар Калоян, а най-малко - 71 дка, в Лознишка община.

Пропаднали площи няма, рекултирани са всички, уточни Хараламбиев.

Продължава...
 
Какво се случва на имотния пазар в Разград
05 November 2008

 

Според статистиката Разград е един от 19-те областни градове, където цените на апартаментите са поскъпнали през третото тримесечие. Както вече съобщихме, в останалите 9 е налице поевтиняване. Процентът на нарастване на продажните стойности на жилищата старо строителство в столицата на Лудогорието е 5.7, а средното повишение за 1 кв.м е 53.17 лв.

Продължава...
 
Необходимо ли като защитаваш една институция, да нападаш други
05 November 2008

 

Нямам намерение да влизам в тона и полемиката на г-н Георги Милков, но понеже в статията му от 3 ноември се споменава името на Центъра за работа с деца, като негов директор се чувствам длъжна да му отговоря, най-вече заради това, че се опитва да формира, меко казано, неточно обществено мнение.

Продължава...
 
Исперихчанин грабна награда от национален конкурс
05 November 2008

 

В националната художествена галерия на „Шипка“ 6 в София се проведе Първо биенале на българския дизайн. Той премина в четири раздела - „Дизайн“, „Промишлен дизайн“, „Графичен дизайн“ и „Дизайн на жизнена среда – интериор и екстериор“.

Продължава...
 
Почват ремонтите на училищата
05 November 2008

 

Предстои до дни да бъдат сключени договорите с изпълнителите и ще започнат ремонтите на общинските училища в Разградско, съобщи кметът Денчо Бояджиев по време на последното заседание на Общинския съвет.

Продължава...
 
Кой “STOP“ е излишен?
05 November 2008

 

Три знака „STOP“ са скупчени неуместно на несложна пресечка на три улици в центъра на Разград. Двата от тях /вързани с горена черна тел на бетонен стълб/ трябва да спрат колите, излизащи на главната артерия „Васил Левски“ от към малката уличка, на която е кръчмата „Приятели“ и другата - още по-късата отсечка пред паркинга на блока, където живее кметът Денчо Бояджиев.

Продължава...
 
Разградските деца - дебеланковци
03 November 2008

 

Затлъстяването води класацията на най-често срещаните болести сред учениците в Разградско. Анализите на РИОКОЗ – Разград по проблема показват, че при учениците от 7 до 18 г. то е на първо място, а сред децата от 1 до 7 години – на второ, след болестите на дихателната система. За нарастването на честотата на затлъстяването освен генетичните фактори, решаващо значение има нездравословното хранене и прехранването с въглехидрати и мазнини, смятат специалистите. Фактор е и намалената двигателна активност и хроничният стрес.

Продължава...
 
Пазарът на имоти замря
03 November 2008

 

От около три седмици пазарът на недвижими имоти и най-вече на апартаменти в Разград навлезе в период на застой и дори почти замря, стана ясно от допитването ни до водещите местни агенции за недвижими имоти. Началото на спада в броя на сделките с жилища съвпадна с бума на мащабните медийни коментари за световната финансова криза.

Продължава...
 
Разград домакин на научен форум
03 November 2008

 

В петък и събота разградският филиал на РУ „Ангел Кънчев“ бе домакин на научна конференция по повод Деня на народните будители. В столицата на Лудогорието свои разработки представиха съвременни светила на науката от цялата страна – професори, доценти и научни дейци от университети в София, Бургас, Стара Загора и Пловдив.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15721 - 15730 от 16445