Търсене

Начало Новини
Новини
Свилен Маринов обещава по-евтино парно от Нова година
07 November 2008

 

Застудее ли трайно, падне ли средноденонощната температура под 12 градуса, пускаме веднага парното. Имаме готовност това да стане още в началото на идната седмица.

Това заяви пред вестника изпълнителният директор на „Топлофикация - Разград“ ЕАД инж. Свилен Маринов. Той за пореден път призова абонатите да си плащат дължимите суми, тъй като все още в касите на дружеството липсвали 1 200 000 лв. сметки за консумирана топлоенергия, като делът на гражданите е 900 000 лв.

Продължава...
 
Емел Етем идва в Разград
07 November 2008

 

Министърът на извънредните ситуации Емел Етем пристига в понеделник в Разград, за да проследи изнесеното заседание на Комисията по политика при бедствия и аварии на 40-то Народно събрание. То е насрочено за 16.00 ч. и ще се проведе в зала 102 на Община Разград в присъствието на председателя на комисията Венелин Узунов.

Продължава...
 
Комисар Кръстю СОТИРОВ: Полицията е оголена, нямам ръководни кадри
07 November 2008

 

7-8 ръководни поста в полицията са вакантни от дълго време насам и това пречи на работата. Това каза пред журналисти вчера директорът на ОД на МВР-Разград комисар Кръстю Сотиров. Причината за организационните неуредици е, че след приетите през август промени в Закона за МВР, все още няма утвърден щат, обясни Сотиров.

Продължава...
 
Зърнопроизводителите ни – на протест в София
07 November 2008

 

Ще кажа на Сергей! С тези думи прие в сряда областният управител Наско Анастасов подготвената от зърнопроизводители папка с искания до министър-председателя.

Срещата между губернатора и Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието се проведе бързо, но делово, в залата на х-л „Централ“, видя „Екип 7“.

Продължава...
 
Откриха три карцинома у жени
07 November 2008

 

900 представителки на нежния пол бяха прегледани по време на организираните от федерацията на жените прегледи за рак на млечната жлеза. 19 са пратени на мамограф, като три от тях са се оказали с карциноми. Лично доц.Веселин Тенев ще оперира пациентките в националния онкологичен център.

Продължава...
 
Разград - една изминала година
07 November 2008

 

І.

Една година след последните избори имах възможност да наблюдавам процесите в Община Разград отвън и отстрани. А те тук се задават от работата на кмета, администрацията му и Общинския съвет.


Продължава...
 
Таксиджиите скочиха
05 November 2008

 

Малко след 9.00 ч. вчера разградските таксиметрови шофьори се вдигнаха на бунт. Поводът – общинарите решили да отворят за движение централната пиаца до джамията, а свободните места за такситата да ограничат до 14 и то само от страната на градинката. За целта там вече са поставени и нови пътни знаци.

Идеята на новата организация на движението е идващите от бул.“България“ автомобили да имат пряк достъп до платения паркинг пред джамията, който струва лев на час.

Продължава...
 
Бус, пълен със скоби, погна нарушителите
05 November 2008

 

Със стоп-скоба и глоба започна първият делничен ден от седмицата за шофьорите-нарушители. Малко след 8.00 ч. в понеделник полицай, служители на сектор „Обществен ред и охрана“ в Община Разград и цял бус, пълен със скоби тръгнаха из града на лов за коли-нарушители. Първите блокирани автомобили бяха по улицата на полицейската дирекция - “Кирил и Методий“.

Продължава...
 
Джипитата няма да работят на 24 и 25 ноември?!
05 November 2008

 

Личните лекари в Разградско няма да работят на 24 и 25 ноември. При здравословни оплаквания, пациентите ще трябва да се обръщат към дежурните кабинети в спешния център или по неотложна помощ.

Това каза д-р Селиме Карагьозова – областен лидер на сдружението на общопрактикуващите лекари в Лудогорието след извънреден национален съвет.

Продължава...
 
Разград - рекордьор по приемни семейства
05 November 2008

 

Двеста са приемните семейства в страната, двадесет от тях са в Разградско. Общината се нарежда на първо място на глава от населението по брой семейства, дали подслон на сираче.

Статистиката стана ясна във Варна, където се проведе втората среща на приемните родители в страната. На нея от Разград присъстваха представители на отдел „Закрила на детето“ и сдружение „Жанета“, и Янка Стоянова – приемна майка на 8-годишния Павлин Станев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15711 - 15720 от 16445