Търсене

Начало Новини
Новини
Незаконните таксита – на комисията „Кушлев“
12 November 2008

 

Собствениците на нелегални таксиметрови автомобили да се разследват от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по-позната като комисията „Кушлев“. Това предложи вчера на заседание на Областния съвет за противодействие на престъпността окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. Той призова още областният управител да инициира среща на кметовете и представители на институциите, имащи отношение към незаконните превози. От областната управа се ангажираха това да стане до края на календарната година.

Продължава...
 
Кое е първо в информационния поток – кокошката или яйцето?
12 November 2008

 

Със съобщение за обществено значимо дело, датиращо от далечния 8 септември завършва отчетът за октомври /!?/ на Окръжна прокуратура - Разград. С два месеца закъснение от пресцентъра на държавното обвинение ни информират, че е образувано досъдебно производство срещу зам.-областния председател на ДПС в Разград Хамза Вели Чакър и лицето Сюлейман Кямилов Сеидов. Касае се за злоупотреби със средства от еврофондове.

Продължава...
 
Говорителят на полицията напуска поста си
12 November 2008

 

До края на месеца без титуляр ще остане и мястото за говорител в ОД на МВР-Разград. Пресаташето на полицията Деко Найденов напуска поста си по собствено желание и преминава на работа в местната дирекция „Информация и анализ“, която е директно подчинена на Министерството на вътрешните работи.

Продължава...
 
Пращат деветима за конгреса на професионалистите по здравни грижи
12 November 2008

 

Деветима делегати за извънредния конгрес на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи излъчи Лудогорието. Висшият форум на съсловието ще се проведе на 29 ноември в София.

На свое заседание местните лаборанти, фелдшери, акушери, санитарни инспектори и медицински сестри решиха, че ще гласуват за промяна на устава на своята организация.

Продължава...
 
Е.он копае там където кметът каза, че вече няма
12 November 2008

 

Когато миналото лято снимахме и показвахме ремонта по тротоарите на разградската ул. „Св.Климент“, специалисти от администрацията на кмета Денчо Бояджиев ни уверяваха, че запечатването им с бетон /не с тротоарни плочки/ е за последно, защото всички нужни подземни комуникации били прецизно изградени.

Продължава...
 
ГЕРБ Разград осигури над 200 противогрипни ваксини
12 November 2008

 

Приключи инициативата на Жени ГЕРБ - Разград за противогрипно ваксиниране на социалнослаби и стари хора от региона, съобщи за „Екип 7“ областният ръководител на партията Тодор Димитров. Докато държавата се организира да постави ваксини, ГЕРБ направи това в десет населени места от областта, уточни още Димитров. Акцията се проведе в Разград /клуб на инвалидите/, Завет, Самуил, Балкански, Топчии, Островче, Острово, Дряновец, Черковна, Побит камък.

Продължава...
 
Зам.-кметът подхвърли топката с такситата на Общинския съвет
10 November 2008

 

В не много делови тон премина инициираната в петък от зам.-кмета на Разград Любомир Цонев среща с таксиметровите шофьори. Поводът за работния разговор бяха въведените нови правила за централната пиаца на града. С пътни знаци в началото на миналата седмица тя се отвори за еднопосочно движение на цивилни автомобили, идващи от Момина чешма, а броят на чакащите в срещуположната посока таксита се ограничи до 14. Рокадите предизвикаха бурни протести сред таксиметровата гилдия и доведе близо 40 нейни представители на срещата с Любомир Цонев.

Продължава...
 
Ротарианците от цяла Северна България се събраха в Разград
10 November 2008

 

Представители на Ротари клубовете от цяла Северна България се събраха в събота в хотелски комплекс „Лес“ в Разград за годишна среща на тема „Фондация Ротари и Polio Plus”.

Окончателното ликвидиране в световен мащаб на полиомиелита, по-познат като детски паралич, е една от основните цели на фондацията, съобщи гуверньорът на българския дистрикт на Ротари интернешънъл д-р Любен Атанасов.

Продължава...
 
Премиерата на ДМДТ “Назъм Хикмет” постави много въпроси
10 November 2008

 

Премиерата на спектакъла “DEVRAN”, който бе представен на широката публика на 07.11.2008 г. от ДМДТ “Назъм Хикмет”, е реализиран със съдействието и финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Заглавието не е преведено на български език. Отзад на рекламната брошура е написан текст, който на български би могъл да се преведе долу-горе така: “Може да дойде ден съдбата да се върне...”.

Продължава...
 
Дават плод за закуска
10 November 2008

 

Децата от начален курс в Разградска община вече ще получават по плод за закуска. На ябълка или мандарина ще се радват учениците от първи до четвърти клас веднъж седмично.

Здравословното меню е по проекта за топлото мляко в училище, който осигурява сандвичи и тестени питки.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15701 - 15710 от 16445